10 april 2009

Kvitterat 3-3



Sport tog inte vara på chansen. Nej, pucken studsade Ässäts väg igår kväll i en kokande ishall. Vid 83.49 - självmål till på köpet - drogs ridån ner för Sport och besvikna fans lämnade tryckkokaren gråtandes. Ja, en rysare av bästa märke. Nu avgörs allting imorgon. En oviss PÅSKLÖRDAG i Björneborg. Isomäki. Fylld till bristningsgränsen. Huvaligen! -"Livet och ishockey är inte rättvisa men vi kommer att vara laddade inför avgörandet på lördag!" frustar Tamminen efteråt. Fattas bara annat! FORZA SPORT.

Själv minns jag mitt 70-tal när jag som liten tok fick följa med till Vasa för att se Sport spela matcher FM-ligan. Stort! Säsongen 1975-1976 lirade Sport i högsta serien. Laget hade då bland annat underbarnet Håkan "Hokku" Hjerppe, en färgstark hockeyvirtuos av bästa snitt. Sedermera spelade han för TPS Åbo och MODO (Div 1 och Elitserien), även en säsong i Bajen! Håkan hann också med en tur i Schweiz. Han spelade också landskamp för Finland och innehar fortfarande det högsta poängsaldot (88/89) någonsin i division 1; 54+45=99!

En match som etsat sig fast i minnet är den mellan Sport och FOPS (slutet av 70-talet i Div 1) där hemmalaget går mot en till synes säker vinst men FOPS med långhårige fältherren Timo Sutinen vänder på steken och vinner med 7-9 trots Sportledning med 7-5!!! Usch.

Andra välmeriterade lirare i Sports dress genom tiderna och som jag här vill extrapuffa;
Olli Saarinen (OS-turnering Lake Placid), Raimo Brax, Antti Ylhärsilä, Kalevi Aho, Simo Hytönen, Bengt Österblad, Jaako Hyytinen, Jari Munck och Jukka Seppo.

Inga kommentarer: