22 januari 2009

Hopp i Arenan

Konståknings-EM i Finland, Helsingfors, har redan dragit igång och imorgon är det dags för damerna att äntra scenen. Finland har tre potentiella medaljhopp och jag skulle bli ytterst förvånad om inte det blir medalj av någon valör. Laura (bilden, jag har haft med henne tidigare!)) har höjt sin svårighetsgrad och nu gäller det som sagt att få till det! Farten hennes är hög och inlevelsen är fortfarande ett av Lepistös trumfkort. Hon är självsäker och i bra form. -"Jag siktar på medalj!" säger 20-åriga och skrattar förnöjt.

 Det lär bli fest i finska huvudstaden i helgen. Lapp på luckan och vajande finska flaggor. Pöykiö har ju annars räknats till det största medljhoppet bland finländskorna men rasat i hierarkin på sistone. Lepistö har seglat förbi - en aaaning!

Korpi är den tredje blåvita åkerskan men är ett osäkert kort ety hon varit skadad och därför inte i topptrim. Dagsformen avgör kan man säga. Det dukas upp till fest. Fram med popcornen. Häxkitteln Arena kommer att koka över. Vassegoa!

- Chevalereskt erbjuder jag er några ENGELSKA ÖVERSÄTTNINGSÖVNINGAR så här en torsdagskväll. Håll till godo:

Det är inte farten som dödar, det är smällen - It's not the fart that kills, it's the smell
Den har pajat - It has pied
Man lever på hoppet - One lives on the jump

2 kommentarer:

Raggmunk sa...

Vem är du föresten - who are you for one for the rest

Jag kände inte igen dig med detsamma - i didn´t feel again you at the same.

Tommy sa...

Kanoners! Tack för bidragen, Raggmunk! Mycket bra. Blir säkerligen en topplista på ämnet ifråga. Förhoppningsvis kommer det mera....