3 november 2008

Lauras gulddrömmar

Ännu en i raden av graciösa och stilrena konståkerskor från Suomi-Finland. Det är bra förspänt på damernas, definitivt sämre på herr. Snart är dock spjutsäsongen igång igen. Tvära kast här på FINNS! Vettre, nu är det 19-åriga Laura Lepistös tur att kliva fram och ta några genomtänkta och välrepeterade skär på den nyspolade isen och staket runtomkring, hon är redan i festlig form eftersom hon för ett par veckor sedan belade second plejs i Finlandia Trophy efter omöjlig japanska. Snart är det också dags för FM och i januari blixtrar det till i Helsingfors jäähalli där dörren öppnas för EM. Ingen rast, bara träning och lite ro. Laura blev ju genomhärlig trea på EM i Zagreb tidigare i år och på VM i Göteborg åtta i sammandraget, en miss i korta programmet, ingen miss och hon hade klättrat några pinnhål. Känn ingen sorg, Laura, för Göteborg. För tillfället har Finland fyra lika bra åkare, spännande att se vem som får tävla i Hesa. Mitt tips är att det blir Korpi, Pöykiö och Laura.

- En ynka poäng! Ur kaoset steg historiens yngste formelvärlsmästare Hamilton. Snacka om dramaturgi. Hamiltons blandning. Snacka om små marginaler. Först på sista varvet lyckades han gasa sig förbi och nå femteplatsen som kävdes för att säkra titeln. Ojoj! Ont i plattan.

- HJK vann finska cupen (fotboll) över Honka igår men vem bryr sig. 1 500 på läktaren! Den stora förloraren är helt klart cupen som tävlingsform. Lägg ner skiten. Tacka vet jag boboll.

- Nästa helg är det dags för Karjala Cup. Vem bryr sig?! Jo, jag i alla fall och några hockeytokiga till! Vinnare är Lejonens och *Tre Kronors förbundskaptener som får med sina bästa spelare. Tjafset är över. *(tack josephzohn!)

2 kommentarer:

jansson sa...

Hallå!
Den bilden på jättebandybollen som du har i högermenyn här på bloggen. Dte är ju rondellnystanet i Ljusdal
det!

Tommy sa...

God kväll!
Kände faktiskt inte till det!! Att nystanet tillhör Ljusdal. Plockade bilden från bandyklubben Veiteräs hemsida! Ja, där ser man!