1 december 2021

Leeds i december

Premier League. Det är inte mycket som stämmer i Leeds spel. Ingen större klang- och ju(l)belfest. Krampaktigt, idéfattigt. Strukturlöst. Trots det, fyra mirakulösa pinnar i de senaste två matcherna (Brighton borta, Crystal P hemma igår). Bästa halvleken (1:a), vill jag tillägga, i årets serie är den mot Tottenham (21:a november), dessvärre förlust 1-2.

Bielsa har svårt att formera laget, skador på nyckelspelarna Bamford och Ayling gör sitt till. Positiva nyheter dock från spelargången: Båda är på väg tillbaka in i truppen, förhoppningen är att de drar på sig matchstället inkommande söndag (Brentford).

Raphinha avgjorde visserligen i går med sin straff men det mest iögonenfallande är att brasilianaren i det närmaste ser kränkt ut när han tvingas hjälpa till i försvaret, gestikulerar och bär sig åt. Märkligt beteende. Ingen är större än laget. Skärpning! Och, Kalvin Phillips hör hemma på mitten, inte i försvaret.

December är hektisk för oss alla. För Leeds bränner det verkligen till: Som sagt, Brentford, och därefter i tur och ordning Chelsea, Manchester City, Arsenal och Liverpool. Nu krävs det uppryckning i leden. Upp till bevis!

Inga kommentarer: