5 augusti 2018

Första helgen i augusti

Hon går bara in, slänger sig i plurret och slaktar sina motståndare, äter upp dem. Superlativen räcker inte till. Jag talar givetvis om fantomkvinnan Sarah Sjöström, en tornado av optimism och vilja. En atlet som saknar de fyra orden, "Det här går inte", i sin vokabulär. Igår. I Glasgow. Två guld inom loppet av en timme. Som sagt, jag saknar ord. Och hon är ännu inte fyllda 25 bast! Tog sitt första EM-guld för tio år sedan, i Antwerpen, tror jag det var.

Francois De La Rochefoucauld (1613-1680). Den moderna paradoxens fader, Maximernas mästare, föddes i Paris, tillhörande en gammal förnäm släkt. Skulle du fråga en göteborgare, men det kanske du inte kommer att göra, vem som skrev Maximer, får du förmodligen svaret:
"De La Rochefoucauld!"

Vardagar. UL. Inga konstigheter. Slukat den snabbt. "En Jack för en ny tid", skriver en recensent på känd blaska. Jag vet inte riktigt. Härnäst: Blåsningen - Historien om kommersiell TV i Sverige (Lahger & Svensson)

Det är ingen hejd på högtrycket. Efterlängtat regn i går men inte mycket mer. Svalare ändå idag. Skönt med andhämtningspaus. På't igen. Pust.

Café Tornhuset, nere i hamnen med utsikt över Fastaviken, Gustavsberg. Trevligt ställe. Goda mackor. Prisvärt. Lite för mycket trängsel dock för min smak men bltr under kontroll. Satt ut medicin. Mjölken är inte den heller inne. Dricker vatten. Kopiösa mängder.

Såg den där dokumentären om Dag Vag. Intressant. Allmänbildning. Helt klart. Nästa: Rock Islandica - Islands pop- och rockhistoria. SVT play. Igår lyssnade jag för första gången på Winnerbäck. Okay. Inte min tallrik.

Championship sparkar igång idag. På klassiska Elland Road. Leeds vs Stoke. Två klassiska Tipsextra-lag. Coolt. Glad som en lärka. Dabrowski-hopp.

4 kommentarer:

lassepostis sa...

Jag hänger på en Dabrowski Tommy.! Leeds-Stoke 3-1. 45 min. tidigare Bajen-Tff 1-0. Mycke’ hoppande blev det.

Tommy sa...

Jag förstår det, du. Haha. Elektrisk stämning på Elland Road. Såg slutet av första och hela andra, hesgoal. Bielsa är ju rätt butter om man säger men visst kom det ett litet leende vid slutsignalen. Bättre start kan vi ju inte få. Derby nästa,11:e, borta.

lassepostis sa...

Kolla intervjun efter matchen (youtube). Behöver tolk och lyfter inte blicken från bordet!.

Tommy sa...

Har sett den faktiskt men direkt efter slutsignalen drog han lite på smilbanden.
Hoppeligen brister han ut i ett solvargsgrin om vi går upp i Premier League!