10 september 2014

Elljus, bollar och tipslämnare

Fotboll. För statistiker och andra intresserade. Visste du att Allsvenskans publikrekord dateras till den 3 juni 1959 då Örgryte besegrade IFK Göteborg med 3-0 inför 52.194 åskådare. Vid returmötet den 20 augusti på Nya Ullevi var åskådarantalet "bara" 46.294 som då fick uppleva allsvenskt spel i elbelysning under andra halvlek. ÖIS:aren Agne Simonsson gjorde matchens enda mål i första halvlek. I dagsljus!


Igår gjorde han sitt första seniorlandslagsmål som innebar 1-1 mot ett svårspelat Österrike. Han hade också bud på ett mål till men det hårda skottet tog i ribban. Ja, ni såg det där. Kanske det lossnar på allvar nu för Fittjasonen Erkan Zengin som till vardags spelar i den turkiska klubben Eskisehirspor. Insatsen igår ger honom säkerligen råg i ryggen och välbehövligt självförtroende. Jag har ju haft en hel del frågetecken kring hans förehavaden där ute på gräsmattan. Omständlig och alldeles för långsam och bollkär. Nu såg jag inte hela matchen igår, bara de sista tio, men enligt kommentarerna efteråt var Zengin lysande och har i och med gårdagens starka insats spelat till sig en ordinarie plats i den blågula dressen.

 
Fick ett tips om en bra film tidigare idag. Filmen bär på titeln Short Term 12 och enligt tipslämnaren bästa rullen på länge. Så. Det är tydligen bara att luta sig bakåt i soffan med popcornsskålen och betygsätta.

2 kommentarer:

kicki sa...

Man blir ju lite bekymrad för det svenska fotbollslandslaget. Om man undantar Zlatan är det alltför slätstruket. Varken mittfält eller försvar räcker till mot mera kvalificerat motstånd. Snart är de på samma nivå som Finland.

Tommy sa...

Kicki. Så sant. Svensk fotboll står just nu och faller med Z. Den dag han slutar kommer landslaget att sjunka som en sten, fast man vet ju aldrig. Kanke det dyker upp en ny fixstjärna....
Nu håller vi på Finland. 3-1-vinsten borta mot Färöarna satt hårt åt.3 poäng är alltid 3 poäng.