9 januari 2010

Tuukka

Finland har det väl förspänt på målvaktsfronten. Här ännu en i raden; Tuukka Rask. Den 22-årige Savolinnapöjken, numera aktad butterflykeeper i Boston, ligger för närvarande tvåa i statistiktokiga NHL med räddningsprocenten 93.3. Bara Buffalos Miller är snäppet bättre i dagsläget. Till saken hör är att Rask bara är andremålvakt i Boston. Etta är Tim Thomas men det är en tidsfråga innan "Rasken" tar över huvudrollen helt och "Timmen" förpassas till båset.

Timmen är snart slagen. Om fyra år i OS i Sotji är Tuukka stora grabben och finsk förstemålis. Om han får vara skadefri och om NHL-lirarna överhuvudtaget är med där borta!
Tuukkas lillebror Joonas (Tammerfors Ilves) deltog i den nyligen avslutade JVM-turneringen där Suomi belade en femte plats.

* * *

FINSK-SVENSK parlör:

Tuhkakuppi - Askfat
Pikkuveli - Lillebror
Perhonen - Fjäril
Hiuskiinne - Hårspray

* *

ATT RÖKA EN FREDSPIPA - vore ett sant nöje tycker jag att höra förbundskapten Bengt-Åke Gustafsson ringa till den oerhört besvikne Mikael Samuelsson nu när ev Holmström riskerar missa OS. -"Ja, Samme om man säger .... som så att!" Kanske jag ändå vill slippa!

4 kommentarer:

Kent sa...

Tommy> Skulle Fläskläppen ringa så skulle det låta:
-Ja, Samme, om man säger..som så att???

Tommy sa...

Bra där Kent! Jag ändrar. Rätt skall vara rätt. Jag hade glömt lite hur han Bengt-Åke lät:) Samme skall det vara.

josephzohn sa...

Fem veckor kvar till OS, fem veckor ...

Tommy sa...

Japp, josephzohn. Tiden går fort när man har roligt.