21 januari 2015

Werner, wrap och idrottsgala

"Jag anser freden vara vår största tanke. Men jag vill inte med den stora drömmens sax klippa sönder den mindre drömmens väv."

(Werner Aspenström, författare och diktare,1918-1997)

◙ ◙


Äntligen. Nu kommer den - wrapsemlan. Mattias Ljungberg, konditor på Tössebageriet, Karlavägen 77, Östermalm, lanserar nu sin wrapsemla. Allt är äkta vara med den skillnaden att degen kavlas ut mycket tunt och bakas ljust så att den går lätt att vika ihop. Perfekt att ta med i språnget om du har bråttom. Spring inte in i väggen.
Klart att jag vill testa! Den vill jag inte för allt här i världen missa, kanske redan till helgen om jag vågar. Nu gäller det bara att bita ihop händerna i byxfickan.
 
 
 
I måndags. I Globen. Idrottsgalan. Jag var där, minsann. Nästan som på tv, fast "lajv", då. Intog en obetydlig bänknötarroll uppe på läktaren. Fribiljett. Rena finlandsbåten. En frizon. Under bältet-humor med Settman i vildsint form. Festklädda, partytrånande och förväntansfulla idrottsstjärnor, för vissa med betoning på fulla. Ledare och artister, ung som gammal. Och andra utbölingar. Glamour. Kristallkronor. Inga konstigheter. Gammalt beprövat koncept. Denna årliga, traditionsenliga galna gala. Ja, då kan jag bocka av - jag har varit på Idrottsgalan! Och alla var där som hade kommit, förutom Kalla och Zlatan. Båda valde att stanna hemma framför tv:n med chipspåse i högsta hugg. Se där.


2 kommentarer:

kicki sa...

Semlan ser smaskig ut. Få se om något bageri tar efter här i Finland?

Tommy sa...

Jo, den ser smaskig ut. Jag har inte kommit iväg än för att avsmaka en sådan. Självklart kommer den till Finland så småningom!