21 september 2014

Visa

Tröstevisa. Sommaren sjunger på sista versen, knappast att det blir fler balkonghäng i år. Inom de närmaste dagarna, ja, kanske redan imorgon (läs:idag), enligt väderhallåan, förväntas rikliga mängder nederbörd i form av vatten. Ja, och temperaturen kommer självfallet att sjunka likt en sten. Om det inte redan har gjorts så kan det vara skäl att skifta om lite grand i sommargarderoben mot en lite mer höstlik dito.

Samtidigt ekar den där välkända finlandssvenska visan skriven av Jansson, tonsatt av den kanske mindre kända Erna Tauro, i mina tondöva öron. Inledningen, som ni alla känner till, lyder ju som följer: "Vägen hem var mycket lång, och ingen har jag mött, nu blir kvällarna kyliga och sena." Ja, den där har jag tjatat om tidigare här på bloggen. Och i refrängen sjunger vi unisont: "Skynda dig älskade, skynda att älska, dagarna mörknar minut efter minut...."

Men som sagt, detta är en annan visa. Det är Höstvisan men ändå samma visa.

3 kommentarer:

kicki sa...

Så finns ju också "Minns i november den ljuva september". Även om det är mycket kvar av september heller. Gillar inte oktober och november alls.

kicki sa...

inte föll bort...

Tommy sa...

Jo, det är också en fin trudelutt.

Oktober och november är besvärliga månader. Håller med till fullo.