9 februari 2010

Bagar'n Rauno

Det har nog inte undgått någon att OS i Vancouver står för dörren. Fullspäckade OS-bilagor i omlopp och nu pågår laddningen för fullt.

Jag räknar helt kallt med ett par medaljer för Finland i nordisk kombination. Den tidigare träningsnarkomanen och härföraren Hannu Manninen har tävlat ytterst sparsamt men är i gott slag. Jag utlovar en bra helhetsinsats av de finska herrarna. Manninen backas upp av Ryynänen, Koivuranta och Tallus. Guld i lagstafetten. Ingen vågad gissning. Pass upp!

På bilden ser du annars den tidigare finske kombinerade herremannen och bagar'n Rauno Miettinen som erhöll epitet "den ständige tvåan". Rauno representerade Finland vid fyra OS med ett silver som bäst i Sapporo. I VM-sammanhang kvitterade han ut tre, ja, just det, silvermedaljer. Holmenkollen vann han i alla fall vid fem tillfällen.

Avslutningsvis vill jag framhålla att Miettinen hade den föga avundsvärda uppgiften att tävla jämsides med den forne östtyske vinnarskallen Ulrich Wehling som bland annat vann tre OS-guld på raken!

SAMPPA

Inga kommentarer: