3 juni 2013

Berest målvakt

Kaffe, ostfralla och lite kaka därtill. Svensk folkrörelse. Trevfligt så. Frågade grannen hur han skulle fira den svenska nationaldagen nu på torsdag och fick till svar: "Blir att åka till landet och påta lite i trädgår'n!" Kul.


Gläntar så på dörren till skafferiet och hittar lite gammal skåpmat, så kallat bäst-före-datum. Alltid finner man något  och när allt kommer omkring ständigt lika intressant. Som till exempel det här:

Burväktaren Lutz Pfannenstiel, född 1973 i tyska Zwisel, är kanske mest känd för att ha spelat fotboll i sex olika värlsdelar. Lutz har 25 klubbar på sitt samvete, på Nya Zeeland vann han 2 ligasegrar och i Singapore blev han vald till bästa målvakt för att nu plocka fram några meriter.  Han har dessutom äntrat fotbollsscenen i Albanien, Armenien, Malaysia och Kanada etc. I England (bl a Nottingham och Huddersfield) blev hans huvudsakliga uppgift att värma bänken. Anmärkningsvärt i sammanhanget är att han aldrig lyckades signa en svensk klubb.

I Finland representerade han TPV, Tammerfors/Tampere, en säsong, 1997. Året därpå gick flyttlasset till Valkeakosken Haka men där blev han snabbt och lutzigt skadad. Haka ville inte förlänga mé'an. Hans sejour i Finland blev mer eller mindre ett misslyckat kapitel.

Om sin vistelse i de tusen sjöarnas land säger han:
"Finnarna är troligen de svåraste människorna att komma nära. I Finland kände jag mig ensam för första gången i livet".


Inga kommentarer: