25 mars 2013

Peters Sisters


Storyn om Peter Sisters är en fängslande saga om tre systrar som tvärs över alla ras- och nationsgränser lyckas erövra hela världen tack vare sin musikalitet, sin charm och sitt smittande humör.

Födda i Kalifornien i en familj med sju barn. Redan som små sjöng de i kyrkan och uppträdde vid lokala festligheter. De vann en stor talangtävling i konkurrens med andra unga artister från den amerikanska västkusten, lite av dåtidens idoltävling skull man kunna inflika.

Nå, snart fick Edddie Cantor upp ögonen på de sjungande systrarna och tilldelade dem en central roll i filmen "Ali Baba goes to Town". Därmed låg hela världen öppen för systrarna.

Under och efter kriget uppträdde de tillsammans med sådana storheter som Louis Armstrong, Lionel Hampton och Cab Calloway. Systrarna turnerade också i Europa och bjöd på bejublade konserter i alla kontinentens storstäder. Även Skandinavien har många gånger kunnat glädjas åt besök av Peters Sisters.

I sammanhanget bör nämnas att systrarna, utöver sitt modersmål, behärskade franska, italienska och spanska. Sicken trio. Och, vettre, vad bra det låter. Knasterlöst, ett fynd helt enkelt, hittades på loppisaffär i Älvjsö. Peters Sisters finns givetvis på spåttifaj. Kolla!

Inga kommentarer: