23 januari 2013

Baggisar

Urheilulehti skriver att två finska lirare som spelade i hemma-VM (2012) i våras åkte fast för att ha använt cannabis tidigare under säsongen, i sina pespektive klubbar, Landslagstränaren Jalonen hymlar dock inte, han visste om det men valde att ta med spelarna till VM. Ärlighet varar längst. Bra, Jalonen. Ishockeyförbundets ordförande Kalervo Kummola däremot försöker lirka sig och säger att han inte hade en aning om detta, fram till  för några dagar sedan. Vem försöker han lura? Sig själv, kanske. Omstridde Kummola är ju känd för att peta i allt som har med finsk hockey att göra, även på gräsrotsnivå. Han om någon borde ju ha känt till detta. Pinsamt. Kummola försöker sopa problemen under mattan genom att till en tidning säga:

-"Jos dopingia haetaan, siinä mielessä tässä ei ole mistään kysymys, koska tämä ei ainakaan suoritusta paranna, sen verran minäkin tiedän näistä asioista!"

Fritt översatt blir det någonting i den här stilen:

-"Om man söker efter doping så är det inte frågan om det eftersom det inte förbättrar prestationen. Så mycket vet jag om såna här saker!"

Jaja. Känner inte till hela cirkusen kring ovannämnda soppa - kanske man kan ta hela historien med en nypa salt eftersom Urheilulehti (blaskan) publicerat artikeln -  men Kummola bör i alla fall veta att cannabis finns med på listan över WADAS förbjudna ämnen. Fortsättning lär följa. Var så säkra.

◙ ◙

Apropå Guldbaggegallan och tacktal och andra mer eller mindre konstigheter. Tur ändå att Runar inte satt i publiken. Norrmannen hade nog börjat skjuta hejvilt under Carolas sång i tron att det var rådjur som rörde sig där uppe på scen.

Inga kommentarer: