23 oktober 2012

Tvära kast


Tar ett litet break från läsandet och boken Betlehem belägrat av Mitri Raheb i vilken han ber oss att bli hans medvittnen. Boken är en hjärtskärande skildring när den israeliska militären invaderar Fridfurstens födelsestad 2002. Den förevändning Israel använde för att invadera Betlehem var en självmordsbombning som ägt rum den 29 mars i Jerusalem, utförd av en ung palestinsk kvinna från flyktinglägret Deheishe i närheten av Betlehem.
Författaren till boken är en palestinsk arab och luthersk präst i Betlehem. Raheb är för övrigt en ofta anlitad talare i USA och Europa.

Och plötsligt dyker hon upp, egentligen från ingenstans. Lika känd för sin androgyna framtoning och utsmyckningar som för sin musik. Lämnar ingen oberörd. Nix. Här kan ni se henne från ett uppträdande i London. Här råder ingen ringrockighet (F'låt, ett uselt ÖB-skämt men jag kunde inte låta bli). Still going strong.

Dammar av NIGHTCLUBBING (1981) och konstaterar förnöjt att plattan fortfarande sitter som en smäck. Låten Pull Up The Bumper får mina knäartroser att knaka i fogarna. Sjung om meniskens lyckliga dagar!

Inga kommentarer: