19 april 2012

Vikten av mål

Visst var det väl så att Caremas skandalomsusade ledning erhöll blöjor i julklapp 2011? Vikten av innehållet i dessa är väl av sekundär betydelse i dessa dagar, tycker jag. Huvudsaken är att Carema ser över rutinerna och ågärdar alla brister som uppmärksammats under den senaste tiden. Vårdsvängen under Caremas vingar har väl inte gjort kunden särskilt dansant om man säger. Bättring. Det är våra gamlingar det handlar om. Värdighet, om jag får be.

Farsartad match på Stamford igår. Tänker närmast på Drogbas liggsår. Han fick en varning till slut men det var för stämpling. Att Chelski går segrande ur kampen är för mig en gåta. Spelmässigt är Barca flera nummer större men vad hjälper det. Stilpoäng är inget man kommer långt med inom fotbollen.  Hemmalagets kontringsmål med Lampard som anstiftare och Drogba som avslutare är som hämtat ur skolboken. Vackert. Ser ut som om det gamla gardet (Terry, Lampard, Drogba) går en ny vår till mötes tack vare tränaren Di Matteo. Gamle unge Boas var ju på väg att plocka bort dem och satsa på nytt blod men det fick ju portugisen bittert äta upp. I efterhand.
I andra fick Chelsea knappt låna bolluslingen, spel mot ett mål. Mest i sidled. Oturen grinade Barcaspelarna i ansiktet, oskicklighet på vissa fötter. De gånger Barcelona lyckades dyrka upp motståndarnas igelkottsförsvar missade Fabregas och Sanchez m fl grovt. Och i slutskedet; mössan Cechs fantomräddning på hårsamlaren Puyols nickskarvning....på övertid Pedros stolpskott....svett. Frustrerande.
Mål förtjänar man inte, mål gör man, sa Lallerstedt.  Samtidigt, är inte orolig inför returen. Barca vinner 2-0.

Inga kommentarer: