11 december 2011

Tredje advent 2011



Sortera och kolllar igenom diverse papper och dokument som jag behöver inför veckan och plötsligt ramlar detta ner bakom stolsraden. Det är en negativficka, har för mig att jag köpte den på ett antikvariat på Kungsholmen, Scheelegatan, en gång i tiden. För några simpla riksdaler. I förbifarten. Allt skall man samla på, då.

Skummar igenom några tidningsurklipp och mina ögon fastnar på en artikel om Risnäsmossen (750 ha) i västra Övermark, Sydösterbotten - Finland. En riktig pärla, unik med sitt öppna mosslandskap och med sin lilla insjö. Mossen ingår i ett naturskyddsområde och benämns i Natura 2000 förslaget som skyddsvärd högmosse. Övermark-Yttermark Lionsclub har dessutom byggt en timrad grillkåta i furu, inne i den finns en öppen eldstad med grilljärn och hela köret. Utedass i form av en gammal stocklada. Murad utegrill. Naturstigar. Livskvalitet. Allt för överlevnad.
Tveklöst värt ett besök om du har vägarna förbi.


El Clásico i all ära (säker vinst 3-1) men det här är sparken alla talar om.


Kräftgången fortsätter för Anaheim NHL. Ny förlust. 2-3 mot Nashville. 8 förluster på de senaste 10. Selänne däremot levererar men vad hjälper det. Ankorna nästsämst just nu. 10 poäng upp till slutspelsplats.

Inga kommentarer: