8 december 2011

Rysare med lutfisk


Värsta spänningen där ett stegfel avgjorde till Kroatiens fördel.  Pust! En rysare, helt enkelt. Och matchens bästa spelare ser du på bilden, nämligen Linnea Torstensson. Vilken kämpe, en evighetsmaskin.
Danmark imorgon. Svenskorna är redan beredda men först skall såren läkas från den smärtsamma torsken mot Kroatien. Inga problem.
Tänkte också på att handbollsspelare är ett tåligt släkte. Skall mycket till innan en utövare av denna sport klagar över lite småskavanker. En benpipa som sitter snätt möjligtvis. Näe, ut och brassa som om ingenting hade hänt och inget dyrt kylspray så långt ögat kan nå.

◙ ◙

Sedan spinner jag vidare lite på temat jul, den nalkas ju med orkanvindar.  Enligt den uråldriga traditionen skulle lutfisken läggas i blöt redan på Annadagen (alltså den 9:e dec). För egen del hoppar jag över den likt en hal ål.
Förr hörde också en grundlig julstädning till bestyren, genomfördes ju med största fokus. Som pojke, vill jag minnas, höll man sig ute under tiden för att inte riskera bli engagerad. Annat nu, nu städar vi lite till mans men kanske inte lika grundligt nu p g a uppkopplingar och andra viktigare sysslor.

Inga kommentarer: