29 december 2010

3-0 på Zinken

Historisk bandymatch för min del som sagt var. Ingen större förälskelse vid första träffen vill jag påstå. Kyligt och snöigt och ute på banan slafsigt och hafsigt. Mest chansspel med långa lyror. Bakåt- och cirkelspel så jag blev alldeles matt. Stundtals brakade spelet loss och vi i publiken blev bjudna på läckra pass, tekniska bravurnummer och överlappningar.

Matchens mest iögonenfallande sekvens var helt klart Hammarbys målvakt som i första halvlekens 38:e minut fenomenalt räddade ett närskott från en Villaspelare. Mål där för ett blekt V-Lidköping och matchen hade kanske fått en annan utgång. Hammarby vann mötet rättvist och fick revansch för utskåpningen förra veckan (3-8). Skyttekungen Patrik Nilsson bäste man på banan. Några fula efterslängar drar dock ner hans betyg rejält. I Villa var det ingen som stack ur mängden.

Röda nystanet vid 1-0 (målskytt Stefan Erixon) sponsrades av NTM AB. Se där! Lite kuriosa i sammanhanget....och inte en tillstymmelse till läktarvåld. Rena söndagsskolan faktiskt. En rödnäst herreman med grönvit halsduk vrålade glöggat från stå att domarna dömer som en påse nötter men det är ju å andra sidan en allmän åsikt runtom på våra idrottsarenor.

Rädslan för bandysporten har jag dock sent omsider övervunnit men gärna en islada nästa gång! Tack.

5 kommentarer:

josephzohn sa...

Håller tyvärr med dig, det är för mycket cirkel- och tillbakaspel nu för tiden ...
Men det är klart att det hade ju varit betydligt bättre och roligare om motståndarlaget varit småländskt med helgula tröjor .. :)

Tommy sa...

Jo, du. Tänkte på det där faktiskt under matchens gång; jag åser en bandymatch med helt fel kombattanter!!

josephzohn sa...

Helt klart :))
Men ikväll kan man ju se ett hyfsat halvgult juniorlag!!
I en annan sport ..

Tommy sa...

21 börjar matchen. Blir en promenadseger för halvgult. 6-1. Finnarna har också ett starkt lag på benen. Kul.

josephzohn sa...

21 ligger man bänakd i supportersoffan :))
Har inte så bra koll på Finland ...