5 september 2009

Fotbollslördag

En av tidernas stora fotbollsstjärnor, Zinedine Zidane, skulle kröna karriären med ett VM-guld i sin sista match. Det slutade med snickarboden efter skallningen av Materazzi.

Sveriges bedrövliga VM 1990. Kungen av Bergamo som inte hade mycket till övers för Nordin som höll i taktpinnen och bossade för di blågule. Glenn fick ju mest nöta bänken den gången.



En sprakande final. Cruyff, den bäste spelaren i 1974 års VM, fälls i matchens första minut. Jodå, visst är det Höness alltid som får "Kråjffen" på fall. Berti Vogts längst till vänster. Domaren står bra placerad och pekar på straffpunkten. Neeskens krutar därefter in straffen och holländarna leder...



Svenska landslaget hedras av kungen, Gustaf VI Adolf, som här skakar tass med klacksparkarnas och joxeriets kung "Nacka".

Förkrossad Seger efter gårdagens nedriga torsk. -"Nu kan vi åka hem, ta ett par bärs och några sluringar GT på Finlandsbåten och sedan blickar vi framåt!" säger Caroline och torkar bort tårarna. Imorgon är en ny dag med nya vinster och förluster. Fotbollen är inte bara en lek, den är grym, skoningslös och rättvis.

Inga kommentarer: