18 juni 2009

I midsommartid

De gamla är redan bortspelade och uppsnurrade på läktaren för att köpa korv och snacks. Jag ställer mitt hopp till grabbarna i U21-landslaget och hoppas att vi går en ljus fotbollsframtid till mötes. Den nya tiden börjar redan här och nu. Ikväll drabbar Markku Kanervas grabbar samman med ett väloljat lagmaskineri från Tyskland som piskas och drillas av den forne nickspecialisten och HSV-anfallaren HORST HRUBESCH.

Finland har definitivt hamnat i dödens grupp eller vad sägs om följande; förutom Finland och Tyskland då finner du även England och Spanien i samma gruppering. Svett. Finland inledde turneringen piggt med slarvig förlust, 1-2, mot förhandstippade England trots en mans övervikt! Upp till rakning igen således, dan före midsommarafton.

Finlands chanser värderar jag till 30-80 eller nå't i den stilen. Tyskarna forcerar fram en övertygande vinst 4-1. Sorry. Kanerva och hans gelikar får slicka såren och dansa med stången ändå om ljumskarna håller! Till tonerna av Per Gessles; "Jag går och fiskar". Och efter midsommarafton kommer solsken och då är det dags för Spanien. Bäva!

Sa jag det? Nej. Matchen Tyskland-Finland (Halmstad) börjar 18.15 och visas på TV4 Sport.

5 kommentarer:

josephzohn sa...

Jag missade helt Finlands match, men såg den underbara uppvisningen som di gulblåa ungdomarna gjorde, så nu är det inte utan att jag hoppas på regn i morgon eftermiddag ...
Efter stången kommer regn, finns väl ett gammalt ordspråk eller??

Sa jag glad?
Sa jag trefvelig?
Om inte så En Glad och Trefvelig Midsommar!!

Tommy sa...

Tack det samma, josephzohn! "Håll regnet stången så kommer solstinget", ja. Stämmer, alldeles på sekunden.

Raggmunk sa...

Ha en ricktigt bra midsommar

K sa...

Tommy, denna sida är så underbart crazy att läsa.

Trevlig midsummer...

När man en stilla sommarnatt tycker sig höra gräshopporna spela är det kanske blixtlås?

/K

Tommy sa...

Raggmunk: tack det samma!

Haha! Tack så mycket, Kent! Same.