30 december 2008

Vallu koes Helsinki

Finsk fotbolls redan nu mest spektakulära övergång inför säsongen 2009 är Valeri Popovitchs klubbyte från Valkeakosken Haka till laget i mitt hjärta; HJK!

"Tsaren" Popovitch har lirat i Haka i 14 år och har varit en förebild för många inom finsk fotboll, han har spelat bland annat för Herenveen mm. Ja, ryssen Valeri, numera med finskt medborgarskap, är den bästa utländska spelaren som lirat i FM-ligan.

Haka ville dock inte förlänga kontraktet med honom (han faller för åldersstrecket i deras nya satsning), av den anledningen ryckte HJK i honom och kontrakterade Popvitch för ett år. -"Det här var en möjlighet vi inte kunde låta gå oss förbi. Vi tar in "Vallu" för att han skall fungera som förebild för våra unga!!"säger vd:n Kari Haapiainen. "Hur är tänket?!" som Jihde brukar fråga alla som kommer emot honom. Inget ont om Popovitch, men HJK:s klubbledning saknar långsiktighet kort sagt.

Skall HJK:s spel kretsa kring en 38-åring som i ärlighetens namn passerat bäst före datum. Säger en hel del ändå om den finska klubbfotbollens standard. Och hur tänker man framåt? Satsningen mot Europa?

Stora året i klubbens historia får man väl säga var 1998 när laget som första finländska fotbollsklubb deltog i Champions League.

Inga kommentarer: