16 december 2008

495. Mika sköt motståndarna i sank

Under en period på sjuttiotalet lirade jag juniorfotboll tillsammans med den duktige Mika Sankala, i C/B-juniorerna. Han var flera klasser bättre än oss andra och gjorde lite som han ville där ute på grönbetet. Jag kommer ihåg en match typ -79 när vi (Kaskö IK, "Kikken", B-juniorerna) mötte Korsnäs stolthet KOFF-75 och Mr Sankala exploderade i sällan skådat målkalas, vi vann med 16-2 och Mika tillverkade 11 strutar.

Det var gladfotboll , tunnlar och överlappningar så det stod härliga till! Rena glädjekvarteren! Bollen garvade läpp och vi mådde utomordentligt bra på hemresan med ruskigt säkre busschauffören Oskar Haglund vid ratten. Bollvirtuosen Mika var en talang utöver det vanliga och han togs ut i olika pojklandslag, han spelade några år i finska högsta divisionen och skrev senare kontrakt som spelare med Giffarna (1986-1990) där hans karriär så småningom tog slut.

Som tränare tog han upp laget till Allsvenskan 2006/2007 för att sedan bli assisterande till Per Joar Hansen (2007/2008) Erhöll tidigare i år sparken (finskans potkut) från sitt älskvärda GIF, utan några som helst förvarningar! Ruttet.

Inga kommentarer: