18 september 2008

Orolig själ

Han slog igenom i mitten av 60-talet, han började med kulan men diskusen kom ganska snabbt med i bilden, 1972 tangerade han världsrekordet i diskus 68.40 och samma år erövrade han OS-brons i München. Va!? Nej, inte Beppe! Det är Ricky jag talar om - Ricky Bruch. En kontroversiell idrottsman som aldrig passade in i etablissemanget. Ständiga upptåg vilket innebar ett stormig privatliv, han kombinerade idrottskarriären genom att spela biroller i lättare gladporrfilmer à la Söltoft, han har även en biroll som vi alla vet i Ronja Rövardotter Ja, en riktig lirare på många sätt, en färgstark person med många järn i elden.

Ägare till svenska rekordet i diskus 71.26 som han kastade 1984 vid en tävling i Malmö,året därpå örfilade han den dåvarande förbundskaptenen Anders Borgström och då var karriären i praktiken över.Nej, han lämnade ingen oberörd. Numera lever han ett fridsamt liv i skånska Blentarp. Ta't lugnt!

Hur det gick i matchen?! Jo, Gyllene pojkar vann komfortabelt med 5-0 (2-0). Långbro IF hade tre tusendollarschanser i första men det ville sig inte. Gyllene pojkar lirade en teknisk fotboll och Långbro hade svårt att hänga med i svängarna.
Spridda kommentarer i det förlorande laget:
-"Det här är inget man skriver hem till morsan om!"
-"Tungt jag bollen hela tiden"

Inga kommentarer: