2 september 2016

Kosovo på måndag

Utdrag från Erik Nivas Känner ni vibbarna?:


Sommaren 2015 lottades de europeiska kvalgrupperna till VM 2018. Kosovo fanns inte med i urnorna, men hoppet om att delta lever fortfarande. Den 3 maj 2016 sak UEFA rösta om fullvärdigt medlemskap för Kosovo, och skulle det beviljas finns en teoretisk möjlighet att utvidga någon av femlagsgrupperna. Albert Bunjaki är fortfarande förbundskapten.


Och som många av oss redan känner till valdes Kosovo in som ny medlem i Internationella fotbollsförbundet Fifa i maj detta år. Nu har nykomlingen placerats i en kvalgrupp (I) med Kroatien, Island, Ukraina, Turkiet och Finland.


Spännande. På måndag möter de blåvita lammen Kosovo i Åbo! Kan bli en obehaglig överraskning för Backes mannar. Det är inte så att jag ser framemot matchen.....


Och till råga på allt: Finnkampen i helgen. Forrest Gump-känslan infinner sig inte, nej. Och inte har jag fått några telefonsamtal ifrån Finland om att ställa upp i diskuskastet heller. Synd. Tror med bestämdhet att jag, med några timmars träning i kroppen, skulle kunna hiva i väg diskusen en bra bit över 50.


PS! Gibraltar är också ny medlem i Fifa. Det har lottats in i kvalgrupp H tillsammans med bland annat Belgien och Grekland.

Inga kommentarer: