24 juli 2015

Badvatten


Enterokocker. Har fotat och stått i. Som ni ser har jag gjort egenhändig undersökning av badvatten på ett av våra mest folkkära kommunala badplatser i Stockholm. Det här ser inte alls bra ut. Nej, tvärtom skulle jag vilja tillägga. Det är bl a det rika fågellivet som drar ner oss i smutsen, kanadagäss och allehanda bevingade arter. Och som vi alla vet, vattnet är kallt just nu.

Stannar i grumliga vattnet i max 10 sekunder och när jag väl traskar upp fastnar jag så i en trasig kolgrill. Och när jag väl kommer loss blir jag jättesugen på chips. Och när jag precis skall dra på mig strumporna hittar jag en fimp mellan tårna. Det kostar på men vad gör man inte? Inte så illa när allt kommer omkring. Sommar och bad är en ekvation som hör ihop. Trevlig fortsatt sommar till er alla.

5 kommentarer:

lassepostis sa...

Doppade hela kroppen i sjön Långhalsen häromdagen, 18°....! Läste senare i morgontidningen att vår augustidelikatess insjökräftan, vägrar att byta kostym lagom till skivorna.Förstår de liven, får bli deras frysta kompisar från Kina. Brrrr!

Tommy sa...

Strongt av dig att hoppa i. 18 grader! Fryser bara jag tänker på det. Snart kräftkalas....tiden går alldeles för fort. Långhalsen? Var ligger det?

josephzohn sa...

Är oerhört skeptisk till bad i våra närströmmande vatten, såg ett reportage om badvattnet vid typ Kräftriket .. huvva, huvva och alla dessa gäss :)

lassepostis sa...

Långhalsen sträcker sig mellan Vrena och Bettna i hjärtat av Sörmland. Är 7mil lång och passerar 11 socknar.

Tommy sa...

Göran! Jo, man får hålla sig torr om fötterna och undvika kallsupar av dylik vätska. Just det, Kräftriket/Albano/Brunnsviken, där har man ju badat, förr om åren....

Lasse! Tack för tipset!! Har googlat och kan konstatera att platsen är en riktig höjdare. Vackert.