12 april 2015

Bruce är officiellt kvinna

Visst kommer ni väl ihåg Bruce Jenner? Han  blev utsedd till "Världens bäste idrottsman" den 30 juli 1976 när han satte ett nytt världsrekord i tiokamp med 8 618 och vann en olympisk guldmedalj.Från 1973 fram till 1975 vann han varenda tävling. Bruce tränade oerhört hårt inför 1975 års säsong men hade långt kvar till den magiska gränsen 8 500 poäng. Även om han vann alla de tävlingar som han ställde upp i  var det ändå någonting som inte riktigt stämde, det saknades det där lilla extra.

Jenner deltog i de amerikanska mästerskapen för amatörer i Santa Barbara, vid University of California i Santa Barbara, men, enligt honom själv, fungerade ingenting som han ville.

Vid tävlingarna i SB misslyckades Jenner totalt med stavhoppet, de steg som han hade övat in under många år fungerade inte överhuvudtaget. Jenner tog nederlaget väldigt hårt och nu var det bara ett år kvar till olympiaden i Montreal.

Han var nära på att ge upp sin friidrottskarriär redan då men efter ett peppande samtal med sin dåvarande hustru Chrystie skedde en attitydförändring. En månad senare, i augusti 1975, deltog Jenner i en hyperviktig tävling och satte nytt präktigt världsrekord 8 524 poäng. Och sedan, som jag nämnde tidigare, grädden på laxen: olympisk guldmedaljör 1976.


Bruce Jenner, 69, brottas med helt andra problem idag. I hans liv pågår en kamp och upplevelsen om att vara fångad i fel kropp. Ja, ni har kanske läst om det där i allehanda blaskor. Den beryktade könskorrigeringen skall nu vara genomförd. Bruce Jenner är officiellt kvinna. Bruces ex-hustru gråter ut eftersom hon trott att de skulle bli ett par igen.

Inga kommentarer: