17 december 2013

Öron på helspänn

Årets julklapp? Passar som handen i handsken. När du äntligen fått tummen ur, ja, då skall den in i örat. Finns både i dam- och herrmodell. Någon? Skynda på, de är på väg att ta slut i lager.

◙ ◙


Det rullar på. Slänger in en vinyl så där bara, i kvällsskymningen. Och inte vilken som helst. Nej, serverar en tallrik med jazzklarinettist i huvudrollen. En vaxad varmrätt med pickup.

Artie Shaw (1910-2004), egentligen Arthur Jacob Arshawsky, lärde sig också spela saxofon och redan som 16-åring, något av ett underbarn, började han turnera med orkester. Den gode Artie  blev Benny Goodmans jazzrival.

Shaw var gift inte mindre än åtta gånger, med bland andra Ava Gardner, Betty Kern, Lana Turner, Evelyn Keyes och som sagt var några till som han kanske inte själv riktigt kom ihåg namnen på.

På den här plattan river han bland annat av What Is Thing Called Love i vilken Mel Torme gästspelar med sångstrupe. Och det är energiskt och väldigt swingigt. Passar bra till julskinkan. Efteråt. In the still of the night.

Inga kommentarer: