14 november 2013

Brasilien

Ett dubbelmöte av högsta dignitet. Del 1 imorgon kväll. Kan ju inte bli större egentligen. Sverige (/Portugal) är bara två playoff-matcher från ett VM. Ett VM som vi alla vet arrangeras i Brasseland nästa år.

Och allt i förhandssnacket handlar om matchen i matchen, d v s kring lagets två stora stjärnor Zlatan och Ronaldo.

Jag snackar däremot om en annan match i matchen: explosive muskelpaketet Ronaldo gentemot det svenska tröga mittbacksparet, vem det nu än blir. De svenska mittbacksparen har sett allt annat än stabila ut under det gångna året.

Ronaldo måste absolut hållas felvänd 4 x 45 minuter vilket kan resultera i att han tappar fokus och börjar gestikulera på välkänt manér. Där har Sverige sin chans. Får portugisen den där extra millimetern rättvänd, ja, då, vet alla att han är obeveklig, kanske en av världens snabbaste fotbollsspelare. Just det, Sverige vill inte dra på sig några dumma frisparkar heller. Å andra sidan har ju Portugal inte bara sin Ronaldo i laget.....

En annan intressant kamp i mötet blir den mellan Pepe och Zlatan. Det kommer att smälla i närkamperna så att benflisor yr. Ingen av dessa herrar viker en tum. Båda två riktiga vinnarskallar som hatar att förlora.

Vem av länderna som tar den där efterlängtade biljetten till Brasilien är svårt att sia om. Sveriges starka kollektiv kan bära långt. Hamrén och grabbarna gillar att slå till ur underläge och det talar för Sverige men då måste som sagt var den svenska fyrbackslinjen överprestera.

Hur det nu än är och när allt kommer omkring. Nyckeln till framgång är att Sverige får med sig ett bra resultat från bortamatchen. På fuskbygget Friends Arena är sedan allt möjligt! Och Zlatan - precis som han på andra sidan - kan nog sätta dit en och annan frispark, han också.

Stor underhållning väntar.

Inga kommentarer: