24 augusti 2013

Bortavinst för Leeds

Portman Road. (TV 10). Matchen är färdigspelad och vi Leedsanhängare kan dra en lättnadens suck. Bortavinst och tre färska pinnar in på kontot och laget förlänger således den förlustfria säsongsupptakten under Brian McDermott. Starkt. Det är såna här vinster som kan göra skillnad när bokslutet för säsongen görs.

Vad beträffar Ipswich - "Tractor boys" - är inledningen på säsongen sämre än väntat. Ipswich - ett klassiskt lag - som för övrigt blev engelska mästare så långt tillbaka i tiden som 1962, i division 1, föregångare till Premier League. 1978 vann laget FA-cupen och några år senare lyckades man även vinna UEFA-cupen (3-0 över AZ Alkmaar). Spelare som vi minns från förr och som fastnat på näthinnan är den hårdföre lagkaptenen Mick Mills och den fruktade målskytten John Wark. Slaktarn Butcher representerade väl också Londonlaget om jag inte missminner mig. Holländaren Mühren?

Tillbaka till dagens match. I sanningens namn skall sägas att Leeds har tur vid båda målen. Bolluslingen, eller trasan om ni så vill, ändrar riktningar, studsar på ben och hamnar hos fel/rätt spelare men så är det ibland. Den är rund.

Hemmalaget hade lite mer boll i första men i andra vände pendeln över till LUFC fördel. Och det är kamp om varje boll. Spelare rädda om smalben göre sig icke besvär. Mitt i allt det hetsiga och brutala bjöds vi på några tunnlar vilket givetvis förhöjer värdet på matchen!  I Leeds dress återfinns annars mittfältaren och jamaicanen Rodolph Austin, spelar alltid på gränsen till det otillåtna. I dagens match fick han ånyo kolla in kortsamlingen, gult denna gång.

Annars är jag lite förtjust i anfallaren Ross McCormack som sliter och kämpar och gör det där oväntade, bryter in i banan och är skottvillig som få.

Och på ingång. Ser bra ut för The Whites.

Inga kommentarer: