3 september 2011

Morgonrock

VM i Daegu är ingen vacker läsning för människor med blåvita morgonrockar. Om jag inte helt är ute i blåsväder konstaterar jag att Finlands bästa placering än så länge är en nionde plats i släggan genom OPK. Tamt. Sorgligt att det skall vara så svårt att producera fram  finska friidrottare av världsklass. Blir dock intressant att se vad Ruuskanen hittar på som enda finne i spjutfinalen och han skulle ju inte ens vara med. Sedan har Finland någon gångare på femmilen att hoppas på men vem orkar bry sig?! Katastrof-VM. VM i Daegu har annars passerat mig med en axelryckning. Jag har tappat intresse, den riktiga glöden framför tv:n finns inte där längre. Damernas spjut lär ha varit ett riktigt nervpiller och det samma kan sägas om herrarnas stav. Missade allt. Kenyans dominans på de längre sträckorna har jag läst om.
Nu måste finnarna tillbaka till rötterna om det skall bli medaljregn i fortsättningen. Blodigt allvar, fram med vitrockarna. Hemma-EM och OS 2012. Här skall jobbas. Tiden är knapp. På med andra tankar. Sila snacket och sörpla i dig häxdrycken. Blunda och dröm. Nålar och dynor, slangar och plasma. Det ordnar sig. Rock'n roll.

3 kommentarer:

josephzohn sa...

Även det svenska friidrottsundren verkar vara över!!
En femteplats hittills ..
Visst han Långben hoppar trestegsfinal idag .. men ändå!!

WV: phitt

Tommy sa...

Sverige ändå bättre med två poänplatser. Finland nada. Usch, fy. Skam på torra land. Nu ser jga fram emot hästhoppningen i London 2012!
WV: munte

josephzohn sa...

Hästhoppning dä ä grejer dä!!
Munte och Brunte ...