8 juni 2010

Kullerbyttor i det gröna

Nu biter vi lite i gräset tillsammans med Bulgarisk duo. Två spjuvrar som synes. Mannen till höger behöver kanske ingen närmare presentation men jag drar hans namn för säkerhets skull; Hristo Stoichkov. Den snabbe gnällspiken med det passgångsaktiga rörelsemönstret. Fruktad målskytt och domarens värsta fiende.

Den andre herremannen med det långa svallande håret är Trifon Ivanov minsann. Deltog i två VM-turneringar (-94,-98) och däremellan utsedd till Bulgariens bästa spelare 1996.
Kommer ihåg Trifons eskapader där, i bronsmatchen 1994, vid Larssons balja som betydde 4-0 för di blågule. Bulgaren snubblar, hjular och gör kullerbyttor som skulle ha fått Jularbo grön av avund. Förnedring.

Rörliga bilder

5 kommentarer:

josephzohn sa...

Jularbo hahaha

kent sa...

Att Henkes fint inte resulterade i lång konvalescens för brustna ligament i knät hos Ivanon får sättas på konto att Gud finns...

Ailas sa...

Den där Stojkov känner till och med jag till, jag som inte vet något om fotboll! Men minns att mina söner talade om honom... bråkstaken, filmaren etc... eller hur det nu var! Spelar han fortfarande?

Tommy sa...

Mr J: kunde inte låta bli.

kent: verkligen varning för starka bilder där på Trillaifrån eller vad han nu heter.

Tommy sa...

Ailas: han har lagt dobbarna på hyllan. Tränade visst Celta Vigo under en kort period förra säsongen. Även varit förbundskapten för sitt kära Bulgarien. När han lirade i Barca på nittiotalet sa han visst: -" Det finns två gudar och en spelar i Barcelona!". Han menade antagligen sig själv.