23 juni 2019

I Midsommartid

Allt är här och nu. Sjung hoppfaderallanlej. Du gamla, du fria. Så lunka vi så småningom. Och knäckebrödet är så hårt att jag måste använda sågen och mobilbatteriet är på 3 % och klockan redan slagit 12 på midsommaraftonens natt och vi börjar den långa vandringen mot höstens mörker, men som Björn Wiman skriver i sin söndagskrönika: Allt detta ska vi veta när ljuset kulminerar för att sakta börja dra sig tillbaka från vår del av jorden. Vi har både friheten och ansvaret att välja. Miraklet kan ske när vi väljer det rätta.


* *

Fotboll. Dam-VM. Redan åttondelsfinaler. Från gruppspelet noterar jag turneringens bästa spelare, utan jämförelse. Chile är utslaget men i laget hittar jag/vi målvakten Christiane Endler som stått för den ena högkvalitativa räddningen efter den andra. Chile är för övrigt debutant i dessa sammanhang.

*
Den via Liljeholmen, genom Gröndal, upp på bron (Essingeleden), och sedan jämsides med Tvärbanan ner mot Alvik, upp på Tranebergsbron (450 meter), ner till Marieberg och full kareta mot Väster (650 meter)- och Liljeholmsbron (389 meter lång) och avslutningsvis snirkeln till Hägersten/Solberga. Förträfflig cykelrunda i Sockholm.

Inga kommentarer: