27 juni 2018

Morgens

En underbar morgon att vakna till, allt så tyst och still. Ekorren i granen hoppar och gör sig till och plötsligt sprattlar det till i buskagen, ett rådjur tittar fram och står blickstilla och tittar upp. Frukost på balkong.

Öppnar ett nytt kaffepaket. Inga problem alls Med väl godkänt. Jag viker upp, tar resolut tag, särar och simsalabim: kaffe. Fyra Finncrisp, med Cantadou, pepparot (piparjuuri)) på. Suveränt. Igår vräkte jag i mig sushi, snålade inte med wasabi. Håller förkylningen borta.

Lyssnat på Springsteenplattan The River, vinylen. I ärlighetens namn är jag inget Brucefan men denna morgon tar jag tjuren vid hornen. I hörlurar. Inte dum alls. Givet, plattan innehåller en radda guldörhängen.

Fotbollsmatch 16.00. Drömscenariot: Sverige vidare, Durmaz målar och täpper till truten på alla rövhattar till rassar.

Apropå boll, argentinaren "Il Loco" Bielsa, 62, på plats i Leeds. Nu skall det väl bli ordning på torpet. Laget har redan genomfört tre träningar under hans vakande ögon och han har redan hållit presskonferens där han förklarat hur Leeds skall spela för att nå framgång: "Bollen på marken!"

2 kommentarer:

lassepostis sa...

Vardagen rullar på. Grattis med kaffepaketet, (ibland lyckas jag oxå). We are Leeds, Forza Bajen!

Tommy sa...

Stämmer, Lasse. Vilken sommar vi har här på våra breddgrader. Nu är det inte långt kvar till säsongsupptakten! VM i all ära men det är Championship (och gärna Premier League 19/20) som gäller. That's true. Trevlig fortsättning i värmande böljor.