19 februari 2018

Pyeongchang 2018

Jag försöker sopa rent framför eget bo innan jag kastar första stenen men när det gäller precisionssporten curling är jag fortfarande ute och cyklar vad beträffar regler etc men sporten ser onekligen kul ut. Utnämner nig själv till en riktig sopa men lovar bättring till 2022.

Norge! På längden, bredden och höjden. 28 medaljer, varav 11 guldmedaljer. Imponerande. Och än är inte spelen slut på långa vägar. Och Sverige: fyra guld och 3 silver. Svenska damer står för stjärnglansen där borta. Kalla. Nilsson. Öberg. Hansdotter. Tre brons för Finland so far, räknar kallt med några blåvita bronsmedaljer till innan det är över. Det är lite si och så med fästet och glidet.

Femman huvudkanal för OS-sändningarna men det vet ni ju redan.  Expertkommentator Anja Pärsson bäst. Helt enkelt. Snickrar ihop bra intervjuer, engagerad och påläst! Femmans reklaminslag kunde man ju vara utan. Missade inte dokumentären om konkurrenten som knäckte Per Elofsson.

OS- hockeyn avslagen, tycker jag, som mellanmjölk som gått ut. Rätt okay match ändå i går när kära fiender Sverige-Finland möttes i gruppspelsmatch. De svenska grabbarna betvingade de finska dito på ett överraskande nederlag.

Inga kommentarer: