5 februari 2018

En vanlig måndag i februari

Visst är det så. Dagarna ilar förbi med pilens snabbhet och stundom vet jag inte på vilket ben jag skall stå. Tittar mig i spegeln. Vilken fin färg jag har i ansiktet. Måste bero på det höga blodtrycket eller förhoppningsvis på den snabba promenaden jag avverkade för en stund sedan.

"Jag fattar aldrig om du skämtar eller om du menar allvar, Tommy!" Tystnar och drar ett djupt andetag. Biter mig i läppen och försöker med ett beprövat leende. Skrattet fastnar i halsen men medmänniskans kommentar rubbar inte nämnvärt min värld, jag faller inte. Försöker bara vara mig själv så gott det går men ibland är det så svårt, ja, ni vet hur det är.

Häromdagen i T-banan. Glodde alldeles för länge på några killar som hade parkerat sina fötter/boots på sätet framför sig. "Va gloru på din gubbjävel?" Plockade snabbt fram mobilen och låtsades som om det regnade. Instagram.

Sorterar i tidningshögen. Hittar en liten vit lapp där jag med sviktande bokstäver skrivit Skyttekung Söderberg/Hellas. Får kolla upp detta vid ett senare tillfälle.

Ishockey. De tider är förbi när finska spelare hade framträdande roller i sina klubblag här i Sverige, jag tänker närmast på SHL (den tidigare Elitserien). 2018. Ingen bland de tio främsta i skytte- och assistligan. Icke, inte så långt ögat kan nå. Blåvitt i topp i utvisningsligan däremot. Backen Ilari Melart, Färjestad, leder den överlägset. Alltid något.

2 kommentarer:

lassepostis sa...

Håller med Tommy! Tiden! Vilket fartvidunder, hänger inte med.

Talgoxen var i allafall igång 06:15 i morse. Jag ser ljuset i mörkret.

Tommy sa...

Och snart fredag igen och Leeds har ny tränare: Heckingbottom. Från Barnsley!

Visst. Det blir ljusare allt eftersom. Hoppas samma gäller för laget i hjärtat.