31 oktober 2017

Lite ett av varje

Välbehövlig paus. Jag fuktar strupen. Torkar av glasögonen på tröjkanten. Lunchsalladen kommer väl till pass, stabiliserar blodsockret. Rynkar pannan, ögonbrynen kolliderar med varandra. Märkligt, kan tyckas, men så är det.

Tidigt i morse, i tvättstugan. Finns helvetet på riktigt? Sitter där. Torktumlarna går på högvarv. Gnuggar de glesa öarna av hår vid tinningarna. Haha. Plötsligt kommer en liten unge gående på händerna. "Sluta nu, det här är sista gången jag säger till", vrålar mamman. Tjut, bråk och tandagnisslan. Jag försöker koncentrera mig på boken men det är fullständigt lönlöst. Lägger den åt sidan. I andra änden står en skallig man och gymnastiserar till toner av högljudd musik. En tredje glor frenetiskt in i tvättmaskinen. Jag tänker inne i mitt morgontrötta huvud, "måste vara ett bra program!". Men, jag klarar mig. Föreställningen är över, det kunde ha varit värre. Packar snabbt ihop, står utanför, i det krispiga höstvädret, med sjukligt blossande röda kinder. Allting går fort nu, snart ryker glöggen på spisen men inte idag, än.

Och inom kort startar andra säsongen av Modus, första hade tittarsiffror på över miljonen. Som vi längtat. Här en liten försmak av det som komma skall:

-"Den amerikanske presidenten är försvunnen från Skeppsholmen!"
-"Jaha, vad gör vi nu då?"


Matcherna i Championship avlöser varann i jämn takt. Ikväll möter Leeds Derby. Vågar man hoppas på tre efterlängtade pinnar?


Hittade denna bild i mobilen. Från Göteborg i år, under mitt besök på Bokmässan. Styr och ställ, så göteborgskt på något vis.


På bästa sändningstid. Kampen går vidare. Här trakterar en kock en gris så fin.

2 kommentarer:

lassepostis sa...

Ridå ner för vårt kära Leeds. Fritt fall, vem ska ta emot? Jag har ingen aning. Tarek Taylor ( heter han väl?)är ruskigt flink med kniven. Ser ut som en general från gamla Sovjettiden med alla medaljer. Vinner nog hela rasket.

Tommy sa...

Står inte rätt till i Leeds just nu, nej. Har tåget gått? Tröst i all bedrövelse: tre poäng upp till kvalplatsen i den ytterst jämna serien.

Tarek tar det! På bilden ser du annars Richard Waje. Rätt ska vara rätt.