5 maj 2017

Hockeygodis i maj

Det oundvikliga. Jag har inte feber, inte en minsta antydan till hög puls. Inte i det här skedet i alla fall.  När kvartarna sparkar igång kanske pulsen stiger. Som sagt, VM-hockeyn startar idag. Finska lejonen i grupp B i Paris och som ni ser har redaktionen vågat sig på en litet tips. Kom ihåg! Kanske annat förr men i dagsläget finns det inga lätta matcher i A-VM. Det är full patte som gäller på direkten, från första nedsläpp. Och så här ser spelschemat (grundserieomgången) ut för Marjamäkis puckspelande blodsbröder:

Perjantai 5.5.
Kello 17.15 (finsk tid): Suomi–Valko-Venäjä
Mitt tips: 4-1

Sunnuntai 7.5.
Kello 17.15: Suomi–Ranska
Mitt tips: 5-2

Maanantai 8.5.
Kello 21.15: Suomi–Tshekki
Mitt tips: 1-2

Keskiviikko 10.5.
Kello 21.15: Suomi–Slovenia
Mitt tips: 6-0

Lauantai 13.5.
Kello 13.15: Norja–Suomi
Mitt tips: 1-5

Sunnuntai 14.5.
Kello 21.15: Sveitsi–Suomi
Mitt tips: 2-3

Tiistai 16.5.
Kello 21.15: Kanada–Suomi
Mitt tips: 4-1
 
Accorhotels arenan i Paris.


När det gäller matcher med finskt inslag stannar tittandet vid Norja-Suomi TV4 och Kanada-Suomi TV12. CMore är ingen kanal vi på hemmaplan stoltserar med. Lika bra det.


Tre Kronor spelar sina grundseriedrabbningar i Köln. De svenska mannarna i premiärmatch (16.15) mot ett Ryssland som man aldrig riktigt vet var man har.

Lanxess arena i Köln med plats för 18 000. Lär bli tryck där i kväll när hemmanationen tar sig an USA.
Vem som tar hem guldpucken? Svaret har vi den 21 maj någongång efter 23.00.

Hockeygodis och kuriosa. Nedan ser ni Jörgen Jönsson. En av hockeyvärldens mest meriterade spelare i modern tid. Stor grabb, Han är den ende som vunnit OS-, VM- och nationellt mästerskapsguld (SM-guld) samma säsong, 2006. Stort. 2012 vann Ängelholmssonen även Mästarnas mästare. Hur stort som helst.

2 kommentarer:

lassepostis sa...

De så kallade experterna i TV4 studion gav inte mycket för de Finska lejonen, skulle inte ens nå 1/4?!. Vi får väl se! Tre kronor, med sitt stjärnspäckade lag hade glömt sina scoutkunskaper "over there". Som så ofta i VM sammanhang så lyckades Ryssen smita ut ur säcken. Onödig torsk.! J.J ser riktigt skräckinjagande ut, får direkt Karl Bertil Jonsson vibbar.

Tommy sa...

En pinne ändå mot Ryssland. Tre kronor körde över Tyskland igår efter viss problem inledningsvis. Såg inte matchen. Finland skall väl förhoppningsvis ta sig till kvarten men jag är bekymrad. Jörgen är en legend även om man inte gör på sig vid åsynen av honom....men grym ute på isen. Spelförståelsen!