14 maj 2017

Bangolf, loppis och hamburgare

Solen har gått och lagt sig. Tillfälligt hoppas jag. Små regndroppar faller. I allsköns ro. Kommer hem från Kransenloppis. Tomhänt denna gång. Grannen på gården skrattar ett tungt, gnälligt skratt, som inte alls går ihop med hans skäggprydda ansikte.
Skärskådar tidningen och sörplar starkt kaffe. Kexchokladen käkade jag upp igår. Läser om minigolfvärldsmästaren Hans Olofsson som tagit över minigolfen i Aspuddsparken. Just nu pågår bygget för fullt och i början av juni slå man upp portarna med både nya konstgräsbanor och restaurang. Den nya banan får 18 hål och kommer att bli tävlingsgodkänd. Slår med andra ord ett slag för detta.
Vidare. Kinesiska kvarterskrogen Xi'an har flyttat till söderut, närmare bestämt till Bäckvägen 76. Restaurangen låg ju flera år på Frejgatan i Vasastan. På meny har de bland annat kinesiska hamburgare. Hemgjort bröd med långkokt fläskkött. Låter gott. Jag är svag för hamburgare. I alla dess former. Lär bli ett besök där vilken kväll som helst.
Skall även försöka ta mig igenom DN.s Roger Turessons och Torbjörn Peterssons reportage från deras rundresa i Nordkorea. En exklusiv rapport om kulten, vardagslivet och den framväxande kapitalismen. Behövs en påtår till det.

Inga kommentarer: