14 oktober 2016

På allas läppar

Ja, vad skall man tro egentligen om norsk doping? Först Johnsrud Sundbys tårar och avstängning angående "felaktigt bruk av astmamedicin" för en tid sedan och, som salt i spåren, gårdagens olustiga och ångestfyllda presskonferens med Therese Johaug där det framkom att hon testats positivt för dopingklassade clostebol.


Rusade givetvis, snabbt som ögat, till tangentbordet och diktade hop en mening till DN:s Namn och Nytt-sida (ni får en försmak här, kommer den med så kommer den med):


"Norsk doping är på allas läppar just nu."

4 kommentarer:

kicki sa...

För mig känns det som Johaug talar sanning, även om både läkaren och hon själv varit slarviga. Kan inte tänka mig att hon dopat sig medvetet. Hon ser absolut inte ut som en idrottare som blåst upp sig med anabola steroider. Den lilla bergsgeten.

Dessvärre kommer hon nog att bli straffad, för en norsk löpare till som blir benådad blir lite väl magstarkt. Skidsäsongen blir lite mera färglös.

Tommy sa...

Så sant, kicki! Däremot tycker jag att den norska skidledningen bör ta fram alla kort - NU - så vi slipper allt tjafs och spekulationer.

kicki sa...

Jepp, alla hennes värden på dopingtestet samt info om när hon testats före detta tillfälle.

Tommy sa...

...vi kommer sanningen allt närmare....spännande!