25 augusti 2016

Svenskinvasion i Leeds

Jo, det var ju det som jag skulle skriva om att det råder rena svenskinvasionen i Leeds. Nåja, kanske inte riktigt men backen Pontus Jansson, 25, är klar för det forna storlaget och det har han varit sen en dryg vecka tillbaka.

Pontus lånas ut från italienska Torino och ryktet säger att Leeds förbundit sig att köpa loss honom när han kommit upp i 20 matcher den här säsongen. Och det gör han säkerligen. En stabil back, orädd och stryktålig - som klippt och skuren för den engelska fotbollen. Dessutom är han uttagen i Janne Andersson första VM-kvaltrupp som skall möta Holland på hemmaplan, Friends Arena, den 6 september.

Sedan tidigare har vi Antonsson, som jag hade med tidigare här på bloggen, på plats i West Yorkshire och jag hoppas innerligt att båda tar ordinarie platser i anrika Leeds. Kan bli en intressant säsong 16/17 även om det började aningen hostigt. Men, skutan vände på rätt köl tack vare den hyperviktiga bortavinsten (omgång 4) mot rivalen Sheffield Wednesday där Antonsson antecknades för ett mål. Jansson har redan debuterad i den klassiska Leedsdressen i segern i Ligacupen mot Luton. Vinster som ger råg i ryggen och stor portion självförtroende.

På lördag är det dags igen, borta mot ett ruggigt Nottingham Forest. Here we go.

Inga kommentarer: