7 juli 2016

EM-brons för Antti

Ruuskanen kvitterade ut ett EM-brons i dagens spjutfinal i Amsterdam. Vackert så. En final som aldrig riktigt brände till på allvar. Guldet vanns av knallsensationen Sirmais från Lettland på 86.66 och silvret till tjecken Vesely. Ruuskanens bronskast uppmättes till 82.44. Finnen stod över de två sista kasten på grund av smärtor i axeln men någon fara för att han skall missa Rio-OS finns inte.

En som däremot inte levde upp till förväntningarna var Röhler, Tyskland, som för bara någon vecka sedan, i Paavo Nurmi-spelen, slog till med ett jättekast på 91.28. Tysken hade för övrigt ännu ett kast över 91 i den tävlingen. I dag knappt över 80. Femma. Finalnerver?! Antagligen.

Gårdagens spjutkval blev dock lite av en finsk djupdykning eftersom att vare sig Pitkämäki eller Mannio lyckades att ta sig till final. Finland har ju genom åren haft för vana att ha med tre herrar när det vankas spjutfinal. Ett kval som till min stora förvåning gick på en bakgård i utkanten av Amsterdam. Vi med finska spjuthjärtan gottar dock oss åt ett fint smakande brons.

Frågan som uppstår efter att ha sett Eurosport (1)-sändningen från friidrotts-EM: var någonstans sitter kommentatorerna Jessica Lindén och Linus Thörnblad? I en studio i Stockholm? I en lägenhet? Noll koll, tyvärr. Synd. "Vad hoppar de på för höjd?" "Ingen aning!", svarar Jessica. I den klassen, typ.

Inga kommentarer: