7 maj 2016

Tavlor i solen

Hockeyfeber? Nähä. Jag tänkte väl det. Är uppe med tuppen. 07.30. Kastar ett öga på kvicksilvret: 13. Lär bli en fin dag. Strandhäng, kanske en sväng in till city. Ingenting planerat egentligen. En stor mugg med kaffe väntar. Olle Ljungströms TACK. Finns en hel del pärlörhängen på den.

Och så var det inte mer med det. Upptrissat finskt hockeylandslag tvålar till Vitryssland i premiäromgången av VM 2016. Patrik Laine gör VM-debut, utan galler, och levererar direkt: två mål och ett pass. Imponerande. 18 bast och redan en fullfjädrad målskytt av högsta internationella snitt! Nu tar jag i så jag spricker men kan inte låta bli att ösa lovord över ynglingen. Tyskland nästa. Kvartsfinalerna spelas den 19 maj. Det är då som ishockey-VM startar, sägs det.

- - -

Tyvärr. Bränner inte alls till i mig. En gäspning och axelryckning. Nej. Filmen "Mr Turner" blir aldrig den spelfilm som får mig att spinna i gång. Dramat om J.M.W.Turner, den kände brittiske konstnären, som använde sig av skikttekniken, "mannen som satte eld på måleriet", är dels för lång, nästan två och en halv timme, dels är det för mycket dödläge, händer knappt någonting. Synd. Regissören Mike Leigh har här valt att koncentrera sig på målarens (här spelad av Timothy Spall) sista 25 år. Får bara en tvåa av mig i betyg, trots duo Leigh-Spall!

2 kommentarer:

kicki sa...

Laine har ett mäktigt skott om man tillåter honom härja fritt. Aho och Puljujärvi är också duktiga påläggskalvar som lär gå till NHL redan i år. En bra årgång bland de finska juniorerna just nu.

Tommy sa...

Håller med, kicki! Ser ljust ut för finsk hockey. Frågan är om det skall bli ett tredje VM-guld på kort tid? Ser onekligen bra ut. Elddopet blir ju Kanada den syttende maj. Lär bli en veritabel holmgång. Dessvärre tror jag att Lönnlöven vinner den drabbningen vilket i sin tur innebär(om jag räknat rätt) SUOMI-RUOTSI i kvartsfinalen 19:e (om Tre kronor torskar mot värdnationen). Mumma är bara förnamnet!