6 januari 2016

Mera sport


På årets första dag bet jag av en tand på våning ett. Hamnade sålunda - aningen motvilligt och oväntat - på tandakuten. Blev tilldelad en tandläkare med finska rötter och av den anledningen hade jag inte mage att begära bedövning.

Sålunda, dagen därpå, på lördagen, var jag till tänderna laddad inför JVM-kvarten mot kanadickerna och vilken match det blev sedan. En av de mest underhållande matcherna jag sett på år och dar. Jag skakade så att tänderna skallrade och tandköttet blödde.På måndagen, kryssningen, på vår resa tillbaka från Helsingfors, var det så dags för ännu en tandvarnande nagelbitare i form av Finland-Sverige. Hög stämning i danspalatset på Silja Serenade. Knapp vinst för de finska grabbarna. Ja, det där vet ni allt, ni som följer med tillställningar av dylik karaktär.

Finalthrillern i går blev ju sedan alldeles för mycket. Finland vann efter stor dramatik och guldet bärgades hem - på hemmaplan. Starkt virke i icke-tandlösa finska ungbjörkar.

Så här i efterhand har det snackats mycket om att domarna, framför allt i semin och finalrysaren, gick värdnationens ärenden. Så kan det vara men hur som helst är de finska juniorerna världsmästare 2015/2016. Värdiga sådana. Tosi kova juttu.

6 kommentarer:

josephzohn sa...

Domarna var mutade, men Finland vann rättvist .. GRATTIS .. å Grått Nytt ...

Tommy sa...

Domarna är ALLTID mutade. Ränderna går aldrig ur. Tack det samma, du!

Björn Ersmar sa...

Som sagt GRATTIS till er, inte fy skamm att vinna badkarsbandy VM.

Tommy sa...

Tack så mycket Björn! Det var inte så svårt :-)

kicki sa...

Ja, Herre min tid vilken spänning de skapade! Hälften av Finlands befolkning tittade å finalen enligt uppgift på text-TV. Vilken hype!

Tommy sa...

Jag läste om det där, såg en uppgift att det var 2,5 miljoner av den finländska befolkningen som följde med finalen!! Rolig turnering på alla sätt - våra framtida hockeystjärnor.