31 januari 2016

En topp trea

Summerar helgens sporthändelser och listar en topp trea:

1. Wilma Murto, 17, stod för ett högst sensationellt stavrekord i tyska Zweibrücken i dag. 4.71. Nytt världsrekord för damer under 20 år och finskt rekord förstås. Murto är delad världstvåa i år tillsammans med fem andra stavhopperskor. Endast amerikanskan Jennifer Suhr är före. Murto - lägg namnet på minnet.

2. Jätteskrällen. Vem hade trott det? Tyskan Kerber, 28, vann över självaste Serena Williams i gårdagens final av Australian Open. Kerber agerade oftast levande vägg, returerna effektiva och dessutom hög procent på förstaserven. Angelique Kerber hade, det får vi inte glömma, i sin första match i årets första Grand Slam-turnering en matchboll emot sig och nära att åka ut. I och med segern rusar tyskan fram till andraplatsen på världsrankingen. Såg finalen från första till sista boll. Hör inte till vanligheterna att jag spenderar min tid på att glo på tennis.

3. Tyskland vann för några timmar sedan EM-finalen i handboll med förkrossande överlägsenhet. Ingen välspelad final, långt ifrån. Den tyska Berlinmuren hård som granit och spanjorerna såg mer eller mindre uppgivna ut när de stångade sig blodiga mot det ibland brutala, stundtals barnförbjudna, tyska försvaret. Och så hade ju Tyskland ett monster i buren - Wolff. Över femtio i räddningsprocent. Tungt. Nej, ingen hade räknat med att ett skadedrabbat Tyskland inför turneringen.

Inga kommentarer: