10 december 2015

Knorra den som Thorsson


"Nathalie Hagman är värd entrébiljetten i sig", utbrister expertkommentator Per Johansson, på kanal 5, den tidigare landslagscoachen för det svenska handbollslandslaget, som han förde till EM-brons 2010.

Håller med. Hon är spektakulär på många sätt. Nathalie vågar utmana, försöker sig på det där lilla extra och lyckas för det mesta. Snabb i fötterna. Vänsterhänt, avig. Används som högersexa och högernia. I rörelsemönstret påminner hon en hel del om Johan Petersson, som firade stora triumfer under sin landslagskarriär. Sen att hon knorrar in mål likt en annan Pierre Thorsson gör ju inte saken sämre.

Imorgon kväll väntar Kuba i gruppspelet. Hagman bjuder säkert på något cirkusnummer. Ja, jag har blivit handbollsfrälst på äldre dagar. Är dock inte på plats i Danmark. Sitter fastnaglad i soffan. För drygt en vecka blev det ett besök i Eriksdalshallen, herrhandboll, Bajen-Skövde. Vilket tryck. Sicken stämning. Fart och fläkt. Revbenen flög åt alla håll och fotstukningar gick parad. Inget gnäll. Tjong i karamellen.

Inga kommentarer: