26 oktober 2015

Ängvall

Sticker emellan med raffinerad Allsvensk fotboll. Guldet avgörs i sista omgången. IFK Göteborg spelade till sig en matchboll i kväll när laget vände och vann på ett näst intill fullsatt kokande Friends Arena. Starkt. I sista omgången möter Blåvitt Kalmar hemma. Säker etta! Serieledarna Norrköping har en tung uppgift som väntar nästa lördag: MFF borta. Blir en svår nöt att knäcka för Peking.  CL-laget MFF vill gärna avsluta Allsvenskan på ett bra sätt och säkra fjärdeplatsen. Etta! Lennart Johanssons pokal 2015 går därmed till Sveriges framsida d v s Göteborg.


 
Här har ni spelaren, supertalangen, segerorganisatören och rubrikernas man som briljerade och tystade hemmapubliken på Nationalarenan i kväll. Ängeln Gustav Engvall, 19, har haft det motigt under en längre tid men nu verkar det ha lossnat på allvar. I kvällens supertungviktsmöte glänste han och var i det närmaste lysande med sina två mål i segermatchen 2-1. Jodå, det är allt lite Torbjörn Nilsson-feeling över honom, rapp i benen, ben-galen, ständigt på tårna, vågar utmana och finna lösningar där andra går bet. En matchvinnare, helt enkelt. Vi snackar formtopp.

2 kommentarer:

kicki sa...

Ny stjärna i vardande, månne? Brukar vara ett gott tecken om man är som bäst när det gäller som mest.

Tommy sa...

Det tror jag säkert, Kicki. Bara han får vara skadefri. Engvall deltog ju i U17-VM 2013 där Sverige tog ett överraskande brons. Har för mig att han debuterade i IFK Göteborg som 17-åring. Visst, han kan bli nåt!