6 september 2015

Hänt Extra


Jag har ju inte koll på allt som händer inom sportens värld men jag vill lyfta fram en prestation som är lite utöver det vanliga. Från ett till synes hopplöst 0-2 underläge, lyckas italienaren, den 32- rankade Fabio Fognini (bilden), till slut vända och vinna över självaste Nadal i tredje omgången på klassiska Arthur Ashe Stadium. Hade förmånen att åse, på Eurosport, hela det femte och avgörande setet. Vilket spel, våldsamma slagväxlingar med tekniska färdigheter ur den högre skolan. Imponerande.Tennis när den är som bäst. Mera sådant. Ja,vem hade trott på den utgången? Fognini såg närmast chockad ut efteråt. Och jag säger som tennisoraklet Hellberg: 3-6,4-6,6-4,6-3 och 6-4.

Och för att ytterligare understryka italienarens insats: 1) 11 år sedan sist vi hade en italienare (Robredo?) i fjärde omgången i den amerikanska Grand Slam-turneringen. 2) Aldrig tidigare har Rafael Nadal tappat en Grand Slam-match efter att ha tagit de två första seten. Statistik är till för att brytas.

- - -

EM-kval. Fotboll. Igår. Ryssland-Sverige. Vilket sömnpiller. Många drömde sig tillbaka till den där oförglömliga midsommarnatten för 21 år sedan när Dahlin, Brolin, Andersson och Ingesson skämde bort oss med blixtrande underhållning.
Spanien-Slovakien. Kvalitetshöjning med flera snäpp. Spaniens första halvlek imponerar storligen. Kattens lek med stackars råtta. Andra halvlek en promenad i parken. Spanien blir något att bita i för den andra länderna i EM-slutspelet 2016. 
Finland vann tydligen över Grekland borta i fredags. Det börjar sjunka in nu, sakta men säkert.

2 kommentarer:

kicki sa...

Såg sve-rus via en halvbra link på nätet och tempot var i alla fall hyfsat, även om resultatet inte blev det önskade. Finlands match mot Grekland var däremot ett riktigt sömnpiller och det stod helt klart varför lagen ligger i botten av tabellen. Bedrövligt spel av båda lagen. Enda (!) skottet på mål från Finland gav ändå utdelning, då Pohjanpalo distinkt slog in bollen.

Tommy sa...

Har bara sett 45 sekunders sammandrag av GRE-FIN, på You Tube. Som sagt var, som du skriver, ett skott på mål av Finland. 100%:s utdelning!!