6 juni 2015

Barca-Juve

Barcelona-Juventus. Efter alla svarta rubriker om fusk och korruption inom FIFA är det kul  med omväxling d v s i kväll är det dags för alla fotbollsnjutare att ta del av Champions League finalen som spelas på Olympiastadion i Berlin, en arena som har kapacitet för drygt 74 000. Det kommer att vara smockfullt och det är inte många timmar kvar innan matchen med stort M drar igång. Ostbågarna är redan framplockade.

Juventus visade i semifinalen att allt är möjligt. Vem hade trott på att La vecchia signora skulle besegra Real Madrid och avancera till final? Inte många! Juventus har dessutom vunnit den italienska ligan fyra år i rad. Laget är helladdat förstås och fullt av självförtroende. Suget efter att vinna CL är enormt. Det är bara ett hinder kvar: BARCELONA. Så. Frågar ni mig är svaret enkelt: Barcelonaspelarna kysser pokalen i kväll. 2-0. Enkelt.

Match i matchen: strulputten Tevez vs  eleganten Messi. På varsin planhalva. Argentinarna. Intressant. Vem är den nye Maradona? En fråga som har ältats i många herrans år. Om legendaren Maradona själv får svara på den delikata frågan är han inte sen. -"Tevez är en större idol för folket än både jag och Messi."

Så är det. Tevez kanske inte är Argentinas bästa spelare - men han är Argentinas mest älskade spelare. I sitt hemland är Tevez nästan lika känd som sångaren i cumbiabandet Piola Vago. (- Erik Niva, Utväg:fotboll)

Och för att ännu spinna vidare på TevezMessi-skillnaderna har journalisten Sonia Budassi, i boken Apache, förklarat:

"Känslan i Argentina är att Tevez har skapats i slummen, medan Messi är framställd i ett laboratorium i Barcelona."


Om jag skall se matchen? Nej! Eventuellt i efterhand.

Inga kommentarer: