23 april 2015

Leeds Europacupfinal 1975

Den här dagen, för fyrtio år sedan, avancerade Leeds United till final i Europacupen efter oavgjort 1-1 mot Barcelona. Vinst 2-1 i första. Trumvirvel. Those were the days.Finalen den 28 maj, på Parc des Princes i Paris, mot FC Bayern München blev omdebatterad. Leeds torskade med 0-2 och finalen slutade i publikuppror på grund av en uppsjö kontroversiella domslut av den franske domaren Kitabdjian.

I dagsläget är Leeds ett lag som mer eller mindre är i fritt fall. Ett anrikt före detta storlag utan ryggrad. I skrivande stund vänder Billy Bremner sig i graven.

Inlägget började ju så bra men avslutningen är allt annat än glatt. Jag smäller igen dörren med ackuratess. Och det är ingen regel, bara ett undantag. Jag går vidare utan att gråta över spilld mjölk. Katten också.

2 kommentarer:

lassepostis sa...

Ja, ve och fasa!. Vad ska det bli av vårt kära Leeds. Man kan ju hoppas på en Anglosaxisk ägare, som med hjärta, jäv....anamma, öga för talanger och välfyllt konto med £, kan få oss in i finrummet igen.


Tommy sa...

Lasse!Blev en fin skalp senast mot Sheffield W. Räcker inte bara nån vinst här och där, dock. För mycket egoism och för lite klubbkänsla. Och det är å andra sidan signifikativt för de flesta lagen...