12 mars 2015

Igår

Lagkaptenen och Chelseas trotjänare John Terry, 34, har under flera år varit lagets ryggrad och lett Londonlaget till flera titlar. Placeringssäker, resolut i sina brytningar, och få övermän i luftrummet. Den skandalomsusade försvarsresen har med sin orädda spelstil drivit sina medspelare till stordåd. Snabbheten har avtagit med ålderns rätt men när det gäller att springa fram och gnälla på domaren är han bland de snabbaste i världen.

- -

Så kom då den efterlängtade VM-medaljen för Mäkäräinen och Finland. Kontiolahti, hennes egen hemmaplan, kan andas ut. Leendet har återvänt. Tack för det. Nu har det lossnat. På söndagen, i masstarten över 12,5 km, bärgar hon hem medaljen av ädlaste valör.

2 kommentarer:

kicki sa...

Tyvärr blev det ingen medalj idag. Hon kände sig trött i kroppen och skidorna gled dåligt. Hon fick stressa på första varvet, vilket medverkade till bommarna. Synd, men bronsmedaljen är ju en liten tröst.

Tommy sa...

Synd. Höga förväntningar, alldeles för höga. Och största pressen hade hon på sig själv. Det är bara att bryta ihop och komma igen. Hoppas hon fortsätter ett år till.